Guide

Deodorant eller Antiperspirant – vad ska man välja?

Att svettas är naturligt, det är kroppens sätt att kyla ner sig. Däremot är det mindre kul när svetten tar sig igenom kläderna eller avger en frän svettlukt. Tack och lov finns det hjälp som kan förebygga detta! Vår guide nedan hjälper dig navigera genom vårt sortiment av deodoranter och antiperspiranter!

Vad är skillnaden mellan en deodorant och en antiperspirant?
En deodorant ger ett effektivt och långverkande skydd mot dålig lukt. En antiperspirant ger ett effektivt och långverkande skydd även mot svett, perfekt för att undvika blöta armhålor. Den aktiva ingrediensen i en antiperspirant är aluminium, vilken hjälper till att reducera svettningar. 

Vad är fördelen med en alkoholfri variant?
En alkoholfri deodorant är bra för känslig hud. Formuleringen blir mer skonsam, då vissa alkoholer tenderar att vara uttorkande. Det kan i sig leda till irritation i armhålan. 

Vi har två antiperspiranter i sortimentet, vad är skillnaden mellan dem?
Alcohol-Free Antiperspirant Roll-on Deodorant har samma effekt som Antiperspirant Deodorant Stick, det vill säga svettkontroll upp till 24 timmar. Båda två innehåller ingredienser som mjukgör och lugnar huden. Skillnaden mellan dessa är konsistens och formula. De riktar sig till olika målgrupper – den som vill ha en klassisk roll-on eller den som föredrar ett stick. En annan skillnad är att vår roll-on inte innehåller alkohol, vilket gör att den är ett snällare alternativ om du har känsliga armhålor.

Varför ska jag välja Alcohol Free Deodorant Stick?
Alcohol Free Deodorant Stick ger ett effektivt och långverkande skydd mot dålig lukt med ingredienser som är bakteriedödande och porsammandragande. Formuleringen är milt återfuktande och glider skönt mot huden, vilket gör den extra lämplig för känsliga armhålor. Ett perfekt val för den som vill ha ett klassisk deostick, utan aluminium.

Välj en Deodorant som passar dig

Våra deodoranter

Alcohol Free Antiperspirant Deodorant

 Vår flerfaldigt prisbelönta alkoholfria antiperspirant deodorant är mycket effektiv även mot kraftiga svettningar.

Köp nu

Alcohol Free Deodorant Stick

Ger ett effektivt och långverkande skydd mot dålig lukt. Formuleringen är milt återfuktande och glider skönt mot huden, vilket gör den extra lämplig för känsliga armhålor.

köp nu

Antiperspirant Deodorant Stick

En deodorant för dig som vill ha maximalt skydd mot illaluktande svett under dygnets alla timmar. Sticket är lätt parfymerat med Recipe for mens klassiskt fräscha doft.

köp nu