Allt du vill veta om SPF 30 Face Cream

Sommaren är här och vi är många som ser fram emot lite sol, värme och ledighet! Att lämna vardagens fasta rutiner för en stund, och ta dagen lite som den kommer. Trots det är det bra att fortsätta ta hand om sin hud – och viktigast av allt - att skydda sig mot solens skadliga UV strålar. Vi passar därför på att lyfta vår (...och kanske även din) viktigaste produkt i sommar: SPF 30 Face Cream. Nedan listar vi även våra svar på några av de vanligaste frågorna/påståenden som vi stöter på gällande solskydd.

"Jag bränner mig aldrig, så jag behöver inget solskydd."

Jo, även om du inte bränner dig så påverkar solens starka UVA och UVB strålar din hud. Det kan på sikt leda till pigmentfläckar, snabbare åldrande (fina linjer/rynkor) och till och med hudcancer.  

"Jag blir inte brun när jag använder SPF."

Du kommer att bli brun även om du använder solskydd, färgen kommer dessutom att bli djupare och hålla längre eftersom du inte bränner dig. Om du vill få en ännu snabbare effekt rekommenderar vi att du använder Self Tanning Face Gel några kvällar i rad i kombination med SPF 30 Face Cream dagtid.

"Jag gillar inte solskydd, det ger en vit kladdig hinna i ansiktet och ger mig ofta utslag/finnar."

SPF 30 Face Cream är ett kemiskt solskydd som snabbt går in i huden. Formulan har en lätt konsistens som inte känns kladdig på huden. Den innehåller även en mix av ingredienser, speciellt anpassade för män, som krymper porer och motverkar glansig hy.

"Vad skyddar SPF 30 Face Cream mot?"

Vår optimerade kombination av solskyddsfilter skyddar mot ett brett spektrum av solens skadliga UV-strålar (UVA och UVB), samt strålning från datorskärmar. Vilket gör att den fungerar bra att använda året runt!

"Hur ska jag använda SPF30 Face Cream?"

Applicera SPF30 Face Cream på ett torrt och rent ansikte på morgonen. Dagtid kan du byta ut din vanliga ansiktskräm och endast använda denna eftersom den även innehåller vårdande och återfuktande ingredienser som vitamin E och jojobaolja. Om du spenderar hela dagen utomhus i solen, rekommenderar vi att du åter applicerar krämen varannan timme och efter bad.

"Hur mycket kräm behövs för att uppnå fullt skydd?"

Ungefär lika mycket som tre fingrar, prova dig fram tills du hittar en mängd som täcker hela ansiktet och halsen.

"Behöver jag både en återfuktande ansiktskräm och solskydd?"

Nej, det räcker med SPF30 Face Cream eftersom det är en kombination av återfuktning och solskydd. Om du är väldigt torr kan du applicera din vanliga ansiktskräm först och följa upp med solskydd!

"Hur ser en bra sommarrutin ut för huden?"

Rengör ansiktet med Facial Cleanser, alternativt Ultra Sensitive Facial Cleanser om du har känslig hud. Dagtid kan du sen använda endast SPF 30 Face Cream, som både återfuktar och skyddar mot solens skadliga strålar. På kvällen använder du din vanliga ansiktskräm.

SPF 30 Face Cream

Ordinarie pris 299 kr
/
Inklusive skatt. Frakt beräknas i kassan.

SPF 30 Face Cream är en solskyddskräm som verkar djupt fuktande, lugnar och mjukgör. Recipe for mens optimerade kombination av solskyddsfilter skyddar mot ett brett spektrum av solens skadliga UV-strålar (UVA och UVB), samt strålning från datorskärmar. En mix av ingredienser, speciellt anpassade för män, krymper porer och motverkar glansig hy. Absorberas snabbt.

Utvecklad och tillverkad i Sverige, 100% veganska råvaror, utan parabener.

Volym: 75 ml/2.5 fl. oz.
Hudtyp: Alla

Nyckelingredienser
  • Recipe for mens solskyddsfilter: skyddar huden mot ett brett spektrum av solens skadliga UV-strålar (UVA/UVB).
  • Sebustop: Ingredienscocktail baserad på extrakt av ingefära, kanel och pimpinella. Hjälper till att minska porernas diameter och balansera hudens sebumproduktion.
  • Vitamin E: Vårdande, fuktbevarande antioxidant som bekämpar fria radikaler.
  • Jojoba: minimerar rodnad och stärker hudbarriären

InstruktionerAnvänds varje dag för att skydda huden, återfukta och ge den näring. Appliceras på torr och kall hy. Vid starkt solljus: smörj in ansiktet rikligt 20-30 minuter innan du går ut och återapplicera kontinuerligt under dagen.

Active Summer Kit

Ordinarie pris 677 kr Kampanjpris499 kr Spara 178 kr
/
Inklusive skatt. Frakt beräknas i kassan.

Active Summer Kit innehåller produkterna som är optimala nu i vår och sommar! En trestegsrutin för ansikte och kropp som håller hela dig fräsch och skyddad dygnet runt.

Rengör ansiktet med Facial Cleanser 100 ml, återfukta och skydda mot solens skadliga strålar med SPF 30 Face Cream 75 ml. Motverka svett och dålig lukt med Alcohol Free Antiperspirant Deodorant 60 ml.

Active Summer Kit har tagits fram i samarbete med fotbollsproffset och landslagsstjärnan Albin Ekdal och består av hans utvalda favoriter inför sommaren. Ta del av vår exklusiva intervju och film om Albins aktiva livsstil här!