Allt du vill veta om SPF 30 Face Cream

Sommaren närmar sig och vi är många som ser fram emot lite sol, värme och ledighet! Att lämna vardagens fasta rutiner för en stund, och ta dagen lite som den kommer. Trots det är det bra att fortsätta ta hand om sin hud – och viktigast av allt - att skydda sig mot solens skadliga UV strålar. Vi passar därför på att lyfta vår (...och kanske även din) viktigaste produkt i sommar: SPF 30 Face Cream. Nedan listar vi även våra svar på några av de vanligaste frågorna/påståenden som vi stöter på gällande solskydd.

"Jag bränner mig aldrig, så jag behöver inget solskydd."

Jo, även om du inte bränner dig så påverkar solens starka UVA och UVB strålar din hud. Det kan på sikt leda till pigmentfläckar, snabbare åldrande (fina linjer/rynkor) och till och med hudcancer.  

"Jag blir inte brun när jag använder SPF."

Du kommer att bli brun även om du använder solskydd, färgen kommer dessutom att bli djupare och hålla längre eftersom du inte bränner dig. Om du vill få en ännu snabbare effekt rekommenderar vi att du använder Self Tanning Face Gel några kvällar i rad i kombination med SPF 30 Face Cream dagtid.

"Jag gillar inte solskydd, det ger en vit kladdig hinna i ansiktet och ger mig ofta utslag/finnar."

SPF 30 Face Cream är ett kemiskt solskydd som snabbt går in i huden. Formulan har en lätt konsistens som inte känns kladdig på huden. Den innehåller även en mix av ingredienser, speciellt anpassade för män, som krymper porer och motverkar glansig hy.

"Vad skyddar SPF 30 Face Cream mot?"

Vår optimerade kombination av solskyddsfilter skyddar mot ett brett spektrum av solens skadliga UV-strålar (UVA och UVB), samt strålning från datorskärmar. Vilket gör att den fungerar bra att använda året runt!

"Hur ska jag använda SPF30 Face Cream?"

Applicera SPF30 Face Cream på ett torrt och rent ansikte på morgonen. Dagtid kan du byta ut din vanliga ansiktskräm och endast använda denna eftersom den även innehåller vårdande och återfuktande ingredienser som vitamin E och jojobaolja. Om du spenderar hela dagen utomhus i solen, rekommenderar vi att du åter applicerar krämen varannan timme och efter bad.

"Hur mycket kräm behövs för att uppnå fullt skydd?"

Ungefär lika mycket som tre fingrar, prova dig fram tills du hittar en mängd som täcker hela ansiktet och halsen.

"Behöver jag både en återfuktande ansiktskräm och solskydd?"

Nej, det räcker med SPF30 Face Cream eftersom det är en kombination av återfuktning och solskydd. Om du är väldigt torr kan du applicera din vanliga ansiktskräm först och följa upp med solskydd!

"Hur ser en bra sommarrutin ut för huden?"

Rengör ansiktet med Facial Cleanser, alternativt Ultra Sensitive Facial Cleanser om du har känslig hud. Dagtid kan du sen använda endast SPF 30 Face Cream, som både återfuktar och skyddar mot solens skadliga strålar. På kvällen använder du din vanliga ansiktskräm.

Spf 30 Face Cream
Återfuktande ansiktkräm kombinerad med SPF 30.
KÖP NU
erbjudande
Active Summer Kit
En rutin med sommarens viktigaste produkter.
KÖP NU Alla KIT