Behöver män
specifik hudvård?

Recipe for men har i mer än 20 år utvecklat formuleringar speciellt anpassade för män – men vad betyder egentligen det? Vi vet att varje mans hud är unik och därför behöver individuella lösningar för att se bra ut och må bra. Men genom att förstå hur den manliga huden skiljer sig mot kvinnors kan vi ge dig effektiva produkter som löser problem och levererar synliga resultat.

I grund och botten används samma typer ingredienser i all hudvård, oavsett om varumärket riktar sig mot kvinnor eller män. Det som däremot skiljer sig är hudens uppbyggnad, där det finns några aspekter som är typiskt för manlig hud. Det är just dessa aspekter som vi har utgått från när vi formulerat våra produkter. Allt med målet att kunna leverera så effektiva produkter som möjligt för den manliga huden.

Visste du att...

Testosteron är ett hormon som spelar en viktig roll i utvecklingen av mäns hudstruktur och utseende. Detta hormon påverkar huden hos män på ett sätt som skiljer sig från kvinnor, vilket resulterar i en generellt tjockare, fetare och annorlunda åldrande hud både i ansiktet och på kroppen. Även om varje mans hud är unik, är det alltså vanligt att mäns hud har en annan struktur än kvinnors på grund av testosteronets påverkan.

Vad är skillnaderna?
  • Mäns hud är fetare än kvinnors och har dubbelt så hög talgproduktion - vilket gör att män oftare har utmaningar som glansig hud, finnar och större porer.

  • Mäns hud har ytlig blodcirkulation, vilket innebär att ansiktet "hettar" snabbare.

  • Mäns hud är i snitt 20% tjockare än kvinnors. Den manliga huden har en högre kollagentäthet, vilket innebär att hudens utseende är stramare och fastare.

  • pH-värdet är lägre hos mäns hud än kvinnors, huden riskerar inte att bli lika torr som kvinnors men kan lättare få orenheter och akne.

  • Regelbunden rakning gör att mäns hud blir mer irriterad och känslig. Huden utsetts för stress och det gör att den kan reagera snabbare. En stor del av mäns hudproblem är ofta orsakat av rakning.

  • Män upplever ålderstecken senare än kvinnor, men när förändringarna väl börjar synas, sker de oftast snabbare.

Det viktigaste för att uppnå ditt önskade resultat är att komma i gång med en daglig rutin. Om du är nybörjare så starta med en rengöring, exempelvis Facial Cleanser, samt återfukta med en ansiktskräm anpassad utefter din hudtyp och eventuella utmaningar. Vi har sju olika ansiktskrämer att välja mellan för att just du ska få det bästa synliga resultatet.

För att göra det enklare att hitta rätt produkt så har vi valt att fokusera på logiska och enkla deskriptiva produktnamn. Vårt motto är ”logical skincare and no fuzz” – vi sätter alltid trovärdigheten i första rummet. En förstklassig hudvårdsserie ska vara användarvänlig, lättbegriplig och hålla vad den lovar.

Läs våra tips för att komma i gång med en rutin här eller gör vårt hudvårdsquiz för att ta reda på vilka produkter som passar din hudtyp bäst.

Har du svårt att hitta rätt produkter?
Gör vårt hudvårdsquiz här!
TILL QUIZ
Kom igång med en rutin!
Hitta våra färdiga kit till kampanjpris här!
TILL VÄRDESET & KIT