Recipe for men x Albin Ekdal

Vi åkte till Italien för att träffa vår ambassadör - fotbollsproffset Albin Ekdal. Spana in videon där vi får ta del av Albins aktiva livsstil och läs mer om han sommarplaner, Italien-tips och hudvårdsrutiner längre ner. 

”Jag spenderar mycket tid utomhus, med fotbollen och med min familj. Klimatet här i Italien är härligt men sol, träning och resor gör min hud extra utsatt och torr. Jag har många bollar i luften, så för mig behöver en hudvårdsrutin vara enkel och leverera på topp. Tack vare Recipe for men har jag fått till en daglig rutin som ger synliga resultat. Det är en stolthet att bära den svenska uniformen, även när det gäller hudvård!”  - Albin Ekdal 

Vad gör du helst på din fritid? Spenderar tid med familjen, tar oss i väg på utflykter och ser andra delar av staden. Älskar att resa och äta god mat och dricka goda viner. Just resa är svårt som fotbollsproffs, men får ta igen för missade upplevelser efter karriären.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne? Finns såklart många efter en lång karriär, men alla minnen med svenska landslaget från EM o VM är något som jag värdesätter högt. Att spela sådana viktiga matcher med vetskapen att halva Sverige följer matchen på ett eller annat sätt är mäktigt och ger en bra kick adrenalin. Även mitt hat-trick på San Siro mot Inter 2014 är såklart något jag minns med otrolig glädje, speciellt då jag sällan gör mål. 

Om du inte hade blivit fotbollsproffs, vad skulle du velat göra i stället? Bra fråga. Jag trodde alltid att jag skulle bli proffs som liten pojke, så jag tänkte aldrig på att jobba med något annat. Men jag är en social människa som gillar att jobba i grupp, så något yrke där jag hade sluppit sitta vid ett skrivbord hela dagarna :)

Restriktionerna har äntligen släppt, hur ni några sommarplaner? Jag och min Camilla ska gifta oss i sommar, så det är självklart höjdpunkten. Annars blir det nog mycket tid i Sverige som jag älskar på sommaren. 

Ni bor ju i Italien, vad får man inte missa om man åker dit? Maten är ju svår att missa, men prova alltid lokala rätter. Varje region har olika typer av specialiteter. Om du är intresserad av fotboll så är det ett måste att besöka en arena och se en match. Atmosfären & passionen är häftig att uppleva. Finns otroligt många fina platser och sevärdheter såklart, så oavsett var du tar dig kommer du garanterat hitta något speciellt och minnesvärt.

Topp 3 produkter till sommaren? SPF 30 Face Cream, Alcohol Free Antiperspirant Deo och Facial Cleanser.

Vanligtvis rekommenderas att göra sin hudvårdsrutin morgon och kväll. Hur ser dina rutiner ut med tanke på att du tränar ofta? Jag kör en snabb kort rutin med Facial Cleanser och Facial Moisturizer + på morgonen, då livet med 2 små tjejer kan vara lite extra stressigt. Sedan efter träning och dusch kör jag moisturizer igen som kan variera mellan Facial Moisturizer + och SPF 30 Face Cream beroende på väder, för att sen innan läggdags tvätta igen och återfukta.

Du har ju varit ambassadör för Recipe for men i snart tre år nu, har du upptäckt några nya favoriter? Jag håller hårt i mina favoriter som jag använder dagligen, men jag har på senaste upptäckt Pore Minimizing Anti-Shine Toner som minskar mina synliga porer och ger en slätare och mjukare hud. 

Har du något tips för att komma i gång med en hudvårdsrutin? Prova med en kort och enkel rutin. Det tar några minuter och det är tid alla har. Recipe for mens produkter är dessutom enkla att förstå och använda. 

_________________________________________________________________________________________________________

Missa inte Albins sommarfavoriter som vi satt ihop till ett kampanjpris - Active Summer Kit! En trestegsrutin för ansikte och kropp som håller hela dig fräsch och skyddad dygnet runt.

Gå direkt till erbjudandet här!

1. Rengör med Facial Cleanser 

2. Återfukta och skydda mot solens skadliga strålar med SPF 30 Face Cream

3. Motverka svett och dålig lukt med  Alcohol Free Antiperspirant Deodorant 
Är du också ute efter produkter i mindre storlek att ta med på resan? Då är vårt Travel Kit perfekt för dig!
 
Trevlig sommar!