Recipe for men x Emil Stegfeldt

Vår ambassadör Emil Stegfeldt spenderar i stort sett hela vintern i skidbackarna i Alperna och i Sverige. Vi har tagit del av hans story och livsstil samt hur huden känns efter en lång dag i backen. Längst ner hittar du Emils skidrutin som hjälper hans hud att klara det hårda klimatet och möjliggör honom att njuta fullt ut i backen.  

Berätta kort om dig själv, vem är du?
Jag är en kille som älskar att åka skidor och har alltid gjort. Jag har tävlat i både puckelpist, i juniorlandslag och i freeride på kvaltouren. Som 18-åring tog jag en 5:e plats i Nordiska Mästerskapen. Jag har även alltid tyckt om att skapa, så när jag skadade mitt knä en vinter och inte kunde tävla mer den vintern utan bara fick åka lugnt, började jag filma min skidåkning och livsstil nere i Alperna. Jag tyckte att det var så kul att dokumentera mina dagar och försökte hela tiden pusha kvaliteten på mina videos vilket det verkar som att många uppskattade. Nu lever jag på att dokumentera min livsstil och har världens härligaste följare som får hänga med mig på resan!

Hur länge har du åkt skidor?
Jag är uppvuxen med att åka skidor, mina föräldrar är lika skidtokiga som jag. Så när jag var 2 år gammal stod jag på skidor för första gången. För mig är skidorna en stor del av livet och en del av mig.

Vart åker du helst skidor och varför?
Jag åker helst där det är 50 cm nysnö och stålande sol om jag får önska… Annars är det Åre och Österrike som ligger närmst mitt hjärta.

Hur ser en typisk dag i backen ut för dig?
Oj, varje dag skiljer sig mycket ifrån den andra. Allt beror på väder, vind och dagens planer. Men det hela brukar börja med att jag säger god morgon till kameran (det känns som kameran har blivit en lika viktig del utav min skidutrustning som själva skidorna), efter det så blir det lite vad det blir. Mina dagar styrs som sagt mycket utav förhållandena i backen, är det puder så blir det första liften upp så man hinner åka innan det är en massa spår, är det sol och lite sämre snö så blir det gärna en kopp kaffe ganska direkt i backen…Sen åker vi där det är bäst för dagen och filmar det mesta. Efter backen försöker jag stretcha, vilket jag är på tok för dålig på. Det brukar bli så att jag öppnar upp datorn och sätter mig och för över dagens material istället och börjar redigera.

Hur ser din hudvårdsrutin ut de dagarna du åker skidor?
De dagarna jag åker skidor i Alperna brukar jag börja morgonen med Facial Moisturizer+ typ direkt när jag klivit upp ur sängen, sen efter frukost innan jag drar ut tar jag alltid på SPF 30 Face Cream. Solen är så stark i alperna, även när det är molnigt så tar solen eftersom man är på så hög höjd. Efter backen när jag duschar så använder jag mig av Facial Cleanser, den står alltid i duschen på samma sätt som när jag tvättar kroppen med tvål så tvättar jag ansiktet med Facial Cleanser. Efter duschen tar jag på Facial Moisturizer+ igen och är jag riktigt trött och kommer ihåg det så tar jag även på Under Eye Gel.

När det är väldigt kallt i Alperna eller om jag åker i Sverige när det är kallt så använder jag inte Facial Moisturizer+ eller SPF 30 Face Cream innan backen. Bortsett från det gör jag exakt samma som ovan bara det att jag brukar ta Facial Moisturizer+ direkt efter backen om det varit kallt.

När du inte är i backen, vad gör du helst då?
Jag älskar att resa, köra snabba bilar, åka båt och planera nya projekt. Jag har svårt att sitta stilla en hel dag, jag jobbar på att kunna ta en söndag och bara slappna av hemma.

Skiljer sig din ansiktsrutin när du är hemma? Hur?
Det är typ samma, men när jag är hemma så skippar jag oftast SPF 30 Face Cream och kör lite mer Under Eye Gel då jag sitter vid datorn en del och jobbar, då känner jag mig piggare. Annars är det väldigt lika, jag tror det är det som gör att jag alltid kör min rutin, jag stökar inte till det utan håller det enkelt.

Hur känns det att vara ambassadör för Recipe for men?
Riktigt grymt! Stolt att kunna representera ett så bra varumärke och försöka få fler män och killar att inse hur viktigt det är med hudvård, vilket är extra viktigt när man utsätter sin hud för så extrema situationer som jag oftast gör med skidåkningen. En extra kul grej är att Recipe for men startades av skidlegenden Jesper Rönnbäck, som vi alla i min klass på skidgymnasiet såg upp till.

Har du något tips för att komma i gång med en hudvårdsrutin?
Köp en cleanser, ställ den i duschen och tvätta ansiktet samtidigt som du tvättar kroppen. På så vis är det enkelt och gör att man kommer ihåg det. Sen tycker jag att man ska använda en Moisturizer som passar ens hudtyp. Där har vi en grym, enkel rutin!

Vilken/vilka är din favoritprodukt och varför?
Facial Moisturizer+ utan tvekan, för att min hud behöver all kärlek den kan få efter skidbacken.

___________________________________________________________________________________________________________

Emils favoritprodukter

1. Facial Cleanser
Djupverkande rengöringsgel som effektivt avlägsnar smuts i porerna utan att torka ut.
2. Facial Moisturizer +
Djupt återfuktande kräm. Ger maximal fukteffekt och verkar närande samtidigt som den lindrar irritation.
3. SPF30 Face Cream
Solskyddskräm som verkar djupt fuktande, lugnar och mjukgör. Skyddar mot ett brett spektrum av solens skadliga UV-strålar (UVA och UVB). 
Köp Emils vinterrutin till kampanjpris här!
Missa inte att kolla in Emils youtubekanal