Albin Ekdal är Recipe for men's nya ambassadör

Recipe for men inleder under 2020 ett långsiktigt ambassadör-samarbete med fotbollsstjärnan Albin Ekdal. Manlig hudvård är fortfarande en relativt liten marknad jämfört med den kvinnliga marknaden. Samarbetet med Albin är en del av Recipe for men's strategi att sprida budskapet om och inspirera till att det inte behöver vara feminint, komplicerat eller tidskrävande för män att ta hand om sin hud.

"Valet att ingå ett samarbete med Albin Ekdal känns naturligt och helt rätt då många gemensamma nämnare finns. Albins aktiva livsstil går helt i linje med varumärkets profil. Han är aktiv både i Sverige och på den internationella arenan, precis som Recipe for men. Han har stor integritet och passion i vad han gör. Vi är väldigt stolta och glada över samarbetet och ser fram emot att gå in i 2020 med Albin som manlig förebild och ett ansikte utåt för Recipe for men", säger Jesper Rönnbäck, grundare av Recipe for men.

Albin kommer ursprungligen från Stockholm men bor idag i Italien med sin familj och spelar som mittfältare i Sampdoria. Han startade sin karriär i Brommapojkarna och har sedan dess spelat bland annat i Juventus, Bologna, Cagliari och Hamburg. Sedan 2011 spelar han även i det svenska fotbollslandslaget, som är aktuella i och med EM till sommaren 2020.

Albin utsågs 2013, 2014 och 2015 till Årets mittfältare på Fotbollsgalan. Att utsätta sin hud för hård påfrestning genom träning, vind, sol och många duschar är en del av Albins vardag.

"För mig är det viktigt att använda rätt typ av produkter när jag tar hand om mitt yttre. Därför känns det skoj att inleda ett samarbete med Recipe for men, vars svenska produkter är gjorda med kvalitet och trovärdighet. Jag gillar verkligen Recipes grejer och använder dem dagligen", säger Albin Ekdal.