Bästa hudvårdsrutinen

Huden är kroppens största organ och det är viktigt att sköta om den ordentligt. Bra hy är något som de flesta vill uppnå, men det finns en stor mängd hudproblem som ställer till det. Vanliga problem inkluderar bland annat akne, rosacea, torrhet, ålderstecken, förstorade porer och pigmenteringar. Som tur är går det att lindra besvären med bra hudvårdsprodukter. Det finns sällan någon genväg, utan lösningen är att hitta en bra hudvårdsrutin med produkter som är anpassade efter din hudtyp och de specifika problem som du har. Här följer tips på hur du går tillväga för att utforma en bra rutin.

Skräddarsy rutinen efter dina behov

Först och främst måste du utgå ifrån din hudtyp. Hudvård är något väldigt individuellt och bara för att en kräm eller ett serum passar din vän betyder det inte att den passar för just dig. Utgå därför alltid från dina hudproblem och din hudtyp när du väljer produkter. Om du inte vet vad du har för hudtyp kan du besöka en hudterapeut eller hudläkare så kan de hjälpa dig. Vanliga typer är torr, fet, normal och blandad hud.

Bra hudvårdsprodukter kostar

Att skaffa sig en bra hudvårdsrutin kostar oftast en hel del. Oftast är det bäst att använda samma hudvårdsmärke till alla stegen i rutinen för att undvika reaktioner på huden. Detta är framför allt viktigt om du använder hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser och syror. När du skaffar en ny rutin kan du därför behöva köpa många nya produkter på en och samma gång. Detta kan dock ses som en investering i ditt välmående eftersom en fin hy ofta är bra både för självförtroendet och välbefinnandet. Hos https://lendify.se/ kan du snabbt och enkelt låna pengar för att köpa de hudvårdsprodukter som du behöver. Lendify har mycket bra villkor med låg ränta. Dessutom tar det bara 2 minuter att få svar på låneansökan.

Viktiga steg i rutinen

De senaste åren har det blivit allt mer trendigt med koreansk hudvård. Koreanska kvinnor och män är kända för deras vackra hy och det hemliga knepet är den rigorösa hudvårdsrutinen. Det är inte ovanligt att rutinen består av tio olika steg. Allt fler i västvärlden har börjat använda sig av rutiner med många olika steg för att förbättra hudhälsan. En vanlig ordning i rutinen är följande steg:

1. Oljebaserad rengöring eller ”Pre-cleanse”

2. Vattenbaserad rengöring

3. Peeling eller exfoliering

4. Toner eller ansiktsvatten

5. Essence water

6. Serum

7. Sheetmask

8. Ögonkräm

9. Fuktkräm

10. Solskyddsfaktor

Om du vill ha en kortare hudvårdsrutin kan du använda en bra rengöring, ansiktsvatten, serum, fuktkräm och solskyddsfaktor.

Aktiva ingredienser

De senaste åren har det talats mycket om aktiva ingredienser. Detta är ämnen som tillsätts i hudvård för att tränga ned djupt i huden och direkt påverka hudstrukturen. Dessa ingredienser används bland annat för att minska fina linjer, akne, pigmentfläckar och stora porer samt ge lyster. Populära aktiva ämnen är bland annat C-vitamin, niacinamide och retinol. De aktiva ingredienserna kan finnas i flera av stegen i hudvårdsrutinen, men oftast i serumet och fuktkrämen. Därför kan det vara värt att lägga extra pengar på just dessa produkter om du vill uppnå skillnad med din hudvård.